Skäm bort dina älsklingar med ett hjärta

Det är härligt att få skämma bort dem man älskar, på alla hjärtans dag och alla andra dagar. Ikväll har det bjudits på våffelhjärtan hos Ristrettos. Några vill ha söta och andra salta – och det är ju lätt fixat. Vi valde traditionella smaker:

  • Räkor, rom, creme fraiche, dill och rödlök
  • Hallon, vispgrädde smaksatt med oboy och toppad med riven mörk choklad
  • Blåbär, uppkokta med lite vaniljsocker, vispad grädde och riven vit choklad

Andra gånger har vi istället tagit:

  • Kallrökt lax, lite ruccola och färskost smaksatt med wasabi
  • Chevrecreme (chevre utblandad med lite färskost) toppad med granatäppelkärnor, hackade valnötter och lite honung.
  • Varm hjortronsylt och vispad grädde
  • Skivade jordgubbar marinerade i apelsin och en klick vaniljglass

Själva våffelsmeten är superlätt att göra själv (varför det ens finns våffelmix är ett stort mysterium)…

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mineralvatten
  • 3 dl mjölk
  • 175 gram smält smör (plus lite smält smör till pensling av våffeljärnet)
  • 1 nypa salt

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Häll mjölk och mineralvatten i en kanna och häll lite i taget (just det här är viktigt) över mjöl- och bakpulverblandningen medan du vispar ordentligt så att det inte bildas klumpar. Rör till sist i det smälta smöret.

Vi hoppas att ni har haft en fin alla hjärtans dag!

 

 

 

 

Lämna en kommentar