Alla knep är tillåtna (utom mamma Scans köttbullar)

Att laga bra och god mat tar tid – och ibland får inte Ristrettos ihop det med att inspireras, planera, handla och stå länge vid spisen. Vi fuskar med snabbmat ibland, går ut och äter eller köper take away. Alla knep är tillåtna här hemma utom mamma Scans köttbullar  – som vi tycker är för snuskiga – men favoritlösningen är att beställa en färdig matkasse. Det är verkligen superskönt att slippa planera och handla ibland. Vi har ofta varit nöjda med de rätterna som ingått i matkassarna, även om vi ofta kryddar extra och gör en del justeringar för att få fram de smaker vi vill ha. Framförallt grönsakrätter och sallader brukar kännas roliga och inspirerande och man får en del nytänk när man testar sånt man inte lagar i vanliga fall.

Den här veckan är en sån där när det är fullt upp – och vi såg till att beställa en ”Stora matkassen” från Middagsfrid – och vi är nöjda med de rätter vi testat, efter lite fix och trix. Så här gjorde vi vår variant på

Pasta med lax,  körsbärstomater och gulbetor, till 4 hungriga personer

  • 1 ask körsbärstomater, skurna i halvor
  • två tunnskivade vitlöksklyftor
  • en skvätt olivolja
  • ½ purjolök i tunna strimlor
  • 200 g gulbetor i cm-stora tärningar
  • 500 g laxfilé
  • 500 gram pasta, snudd på färdigkokt
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ msk timjan
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • smör och olivolja till stekning
  • parmesanost att toppa med – var gärna generös

Fräs körsbärstomater på svag värme i olivolja tillsamman med två skivade vitlöksklyftor. Krydda med 1/2 matsked oregano och låt allt puttra medan du gör annat. Koka purjolöksstrimlorna och tärningarna av gulbeta i lättsaltat vatten i 5 min och häll därefter av vattnet. Koka även 500 gram pasta av valfri sort – vi valde penne den här gången. Följ anvisningen på paketet men avbryt kokningen och slå av vattnet när pastan är snudd på färdig, alltså riktigt all dente.

Blanda  purjolök, gulbetor och tomaterna med 1 ½ dl grädde, 1 ½ dl mjölk, ½ msk timjan och  1 tsk vitvinsvinäger med den kokta pastan, rakt ner i pastakastrullen. Salta och peppra. Värm försiktigt på svag värme 2–3 min.

Krydda laxfilén på den skinnfria sidan med salt och peppar. Stek den i en klick smör, ca 3 minuter per sida.  Lägg upp fint, toppa med massor av parmesan och njut!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s