Söndagssoppa nr 6: Ristrettos kycklingsoppa

I dagens söndagsoppa får du vackra färger, massor av fina grönsaker, kyckling och italienska smaker. Den är godast nylagad, (för pastan sväller tyvärr när den sparas) och vårt recept räcker till 4 rejält hungriga:

  • 400 g kycklingfilé i cm-stora strimlor
  • 1/2 fänkål i tunna strimlor
  • 1- 2 hackade gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor, fint skivade
  • 3 paprikor i olika färger, skurna i cm-stora bitar
  • 150 gram champinjoner i tunna skivor
  • 1 skvätt olivolja
  • 1,2 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2,5 msk tomatpuré
  • 3 tsk pressad citron
  • 3 tsk torkad basilika
  • 3 tsk oregano
  • 300 gram pasta av valfri sort
  • 5 soltorkade tomater
  • 1 dl riven parmesanost
  • En näve färsk basilika

Fräs grönsakerna i oljan i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron, timjan, oregano, basilika och lite salt och peppar. Låt godsakererna koka upp och lägg sedan i kycklingen och låt allt småputtra i ca 10 minuter. Ha i pastan och låt den koka med enligt anvisningen på förpackningen. Vid serveringen toppas soppan med de soltorkade tomaterna, parmesan och basilikablad (men vi valde faktiskt fänkålsvippor den här gången, de var så snygga).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s