Söndagssoppa nr 24: Kaciols tryffelsoppa

Semesterlivet vid kusten här i Biograd na Moru vid Dalmatiens kust är fantastiskt. Vi hyr en lägenhet och hade egentligen tänkt laga soppa efter något kroatiskt sopprecept – men så råkade vi hitta restaurang Kaciol i en liten gränd. Vilket ställe! På en charmig, grönskande innergård serveras mat som lagats med kärlek till goda smaker, lokala råvaror och kroatisk mattradition med modern touch. Stämningen är skönt avslappnad och familjär. En riktig pärla! Pluspoäng för att ordet ”kaciol” betyder något i stil med ”soppslev”😊.  Vi har smakat bland annat deras tryffelsoppa – och den är för god för att inte försöka sig på att laga så den fårvli veckans soppa.  Vi har inget exakt recept men fick förklarat för oss att tricket är att använda riktigt färsk tryffel. Sedan är det bara att koka upp en del god buljong,  en del vispgrädde och koka till fin konsistens. Då låter man några tunna skivor svart tryffel puttra med en stund. Salt och peppar behövs inte, försäkrade kocken. Annat vi kan rekommendera om ni kommer till Kaciol är ostbrickan med närproducerade godsaker… 

… sagolik pasta med olika slags musslor… …och desserterna. Kakan med chokladmousse och apelsin är faktiskt den bästa chokladkaka vi smakat! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s