Zadar 

Glad midsommar från Kroatien!  

Vi brukar vara extremt välplanerade när vi ska ut och resa – men inte den här gången😄. Efter en sjukt stressig period är vi mest ute efter lata dagar med sol, bad och god mat här i Kroatien. Resten tar vi liksom på köpet – och det verkar vara lätt att få en massa härliga upplevelser här.

Vi började vår resa med ett dygn i staden Zadar. Gamla stan, där vi bodde, var supercharmig och full av mysiga barer och restauranger. Vi var ju tvugna att testa kroatiska pizzan som vi hört mycket om – och den var verkligen bra. 

Kvällen avslutades nere vid havet vid den berömda havsorgeln (där vågorna skapar toner) och ljusspelet vid coola konstverket ”The greeting to the sun”. Dagen efter stack vi iväg till marknaden för att handla frukost. Helt ljuvligt att ströva omkring bland fantastiska grönsaker, färsk frukt och egentillverkad ost och honung. 

Det härligaste var ändå mötet med alla trevliga människor som tog sig tid att prata en stund med oss.  Lilla Tyra blev inbjuden i Zadars antagligen vackraste trädgård där ägaren lät henne gå runt och  välja ut en egen blomma att ta med sig. Lycka! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s