Söndagsoppa nr 19: Asiatisk kycklingsoppa i rött

Det där med att älska god mat och matlagning är inte alltid så lätt när man har massor av andra saker man måste göra (som att jobba, skriva examensarbeten, rensa ogräs, måla fönster, köra trädgårdsavfall, tvätta, plantera om ungefär 100 plantor, städa källaren … ja, ni vet.) Ibland tar vi hjälp och beställer en färdigplanerad matkasse. Ofta brukar det vara bra råvaror och roliga recept. Den här veckan var det Linas matkasse som såg till att vi slapp handla och planera maten i några dagar. Just detta recept har vi modifierat en del – och det blev supergott! Till fyra hungriga tar man:

  • Jasminris (gjort på 2 dl torrvara och enligt anvisningen på förpackningen)
  • 3 kycklingfiléer i strimlor
  • en skvätt rapsolja
  • 1/2 kruka koriander, finhackad
  • 2 msk red curry-paste
  • 1 msk tomatpuré
  • tre pressade vitlöksklyftor
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 2 tsk socker
  • 200-250 gram champinjoner i skivor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 lime i klyftor
  • några stjälkar pak choi

Börja med att koka riset och bryn under tiden kycklingen i rapsolja i en panna. Hetta därefter upp ännu en skvätt rapsolja i en gryta och fräs curry paste, koriander, tomatpuré, vitlök, socker och smulad buljongtärning i ett par minuter. Tillsätt champinjoner, kokosmjölk , 4 dl vatten och 1 dl creme fraiche. Sjud under lock i 8 minuter. Tillsätt kycklingstrimlorna och låt sjuda ytterligare några minuter. Servera soppan tillsammans med ris och limeklyftor. Dekorera med pak choi.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s