Söndagssoppa nr 17: Ristrettos lilla gröna

Våren jobbar lite i motvind men vi har i alla fall haft en helg med lite sol och värme – och massor av god, grön mat. Det känns liksom rätt just nu att njuta av massor av grönsaker. Idag bjuder vi därför på en lättfixad superhärlig soppa som gör sig lika bra till förrätt som varmrätt. Den gröna färgen kommer ifrån små fina ärtor som får lite lagom skjuts av wasabi och gul lök.

Till fyra middagsportioner tar man

  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 paket fina små gröna ärtor
  • 2 gula lökar, grovt skurna
  • Wasabi (vid tog ca 1 matsked men det är så olika på styrka och egen smak  – så prova försiktigt. Wasabin ska kännas men inte ta över de andra fina smakerna i soppan.)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 burk creme fraiche
  • salt och peppar

Koka upp vatten med buljongen. Tillsätt ärtor och lök och låt koka ca 8 minuter. I med vin och creme fraiche och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med wasabi, salt och peppar. Servera gärna med krutonger eller brödpinnar. Så gott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s