Söndagssoppa nr 15: Krämig soppa med chèvre

Precis före midnatt i tisdags landade vi på Skavsta efter en helt fantastisk varm och solig vecka i Italien. Dagarna har fyllts med massor av vandring bland Lombardiets storslagna berg, strosande i små byar längs Comosjön  – och så massor av god mat och dryck förstås. Konstigt nog har vi två soppälskare inte testat en enda soppa under veckan. Det är hård konkurrens bland rätterna när man går ut och äter! Vi återkommer till den här resan längre fram men idag bjuder vi på en soppa att värma sig med när våren inte riktigt är så som man vill att den ska vara.

  • 2 gula lökar i bitar
  • 600 gram morötter skurna i cm-långa bitar
  • 1,2 l vatten
  • 2 buljongtärningar, kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 250 gram chèvre
  • 3 dl vispad grädde
  • Vitt bröd till krutonger

Koka upp vattnet i en kastrull och ha i buljongtärningarna och grönsakerna. Koka i ca 20 minuter, tills morötterna blivit lite lagom mjuka. Rör i chèvren och mixa därefter soppan slät. Vänd till sist i den vispade grädden. Krutongerna gör vi genom att rosta bröd, antingen i ugnen eller i en brödrost. Skär brödskivorna i kuber och toppa soppan.  Skvätt gärna över lite god olivolja också. Mums!

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s