Söndagssoppa nr 14: Tortellinisoppa

Äntligen lite vår och värme – och plötsligt finns det 1000 saker man vill och ska göra. Precis så är det även här i Ristrettos kök. Matlagningsribban ligger lite lägre vissa av de här dagarna. Idag blev det till exempel simpel grillkorv med bröd till lunch  – men det smakade fantastiskt när man grillade den i skogen, med sol på nosen och fågelkvitter i öronen.
Veckans soppa är också perfekt för lite slappare dagar. Snabblagad men supergod! Smaken varierar man beroende på vilken sorts tortellini man har i. Vi har testat att göra soppan med en sort fylld med quatro formaggio och en annan gång med en sort fylld med prosciutto och ricotta. Ostvarianten var vår favorit! Till fyra portioner tar man:

  • 1 liten purjolök
  • 150 g färska champinjoner i tunna skivor
  • 1 msk olivolja
  • 1, 2  liter kyckling – eller grönsaksbuljong
  • 300 – 400 gram färsk tortellini av valfri sort
  • 2 dl edamamebönor
  • 70 g babyspenat
  • Salt och svartpeppar efter smak

Hetta upp olja i en stor gryta och bryn purjolök och champinjoner lätt. Häll i buljongen och låt det sjuda i cirka 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt allt sjuda ca 3 min. Avsluta med att lägga i bönorna och spenaten. Rör om och smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ett gott nybakat bröd och en klick pesto.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s