Söndagssoppa nr 9: Nudelsoppa med smak av sesam

Vad kul att ni är så många som spanar in bloggen – och framförallt våra söndagssoppor. Vi märker att det finns ett intresse och att ni är många som gillar soppa. Nästa vecka har vi ”10-soppor-jubileum” och vi tänkte be er om inspiration: Vilken är din älsklingssoppa? Skriv en rad här på bloggen, på https://www.facebook.com/ristrettofood/ eller på instagram där vi finns som ristrettofood – och lämna gärna recept eller länkar till recept. Vi testar gärna!

När mars är som gråast kör vi på en soppa fullspäckad med färg och energi. Asiatiska smaker, lite hetta och massor av fräscha grönsaker. Det som tar mest tid är att hacka det gröna – sedan är soppan nästan klar. Till fyra rejäla portioner och ett par matlådor tar man:

  • 3 vitlöksklyftor i tunna skivor
  • 10 – 12 champinjoner i tunna skivor
  • 2 morötter i tändsticksstora bitar.
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 1/2 l vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 tsk chiliflakes
  • 250 g edamamebönor
  • 2 – 3 paket ramen nudlar
  • 2 msk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja
  • saften från en halv lime
  • salt och peppar efter smak

Rosta sesamfröna gyllenbruna i en stekpanna. Koka upp vattnet med buljongtärningarna i en kastrull. Rör i vitlök och chiliflakes, blanda sedan ner champinjoner, morötter, edamamebönor, purjolök, sesamolja och sesamfrön. Koka 3 minuter. Lägg i nudlarna och koka ytterligare 3 minuter (eller den koktid som står på nudelpaketet). Salta och peppra. Klart!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s