Snabbmat när den är som bäst: Pasta con Salsiccia e Pomodoro

Lördag. Så mycket man vill göra – samtidigt som man vill äta gott. Då vill vi slå ett slag för salsiccia, en fantastisk liten färsk korv som sätter smak på mycket hemma hos Ristrettos. Det är alltid lycka i luften när Zyon strösslar ner den i en pastarätt. Som i vår Pasta con Salsiccia e Pomodoro, fin nog för en lördag men även bra mitt-i-veckanmat (som kan få byta ut  en klassisk Bolognese då och då). Du lagar den lätt som en plätt, till 4 portioner och någon matlåda tar man:

  • 1  mellanstor morot, fint tärnad
  • 300 – 400 gram salsiccia
  • 4 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl rött vin
  • 1 burk/tetra finkrossade tomater
  • Timjan, minst ett par tsk
  • Orgegno, minst ett par tsk här också
  • Olivolja till stekning
  • Salt och peppar

Ta bort fjälstret från salsiccian och hacka den i mindre bitar. Lägg den i en panna tillsammans med morot och vitlök och fräs i olivolja ca 4 minuter. Krydda med oregano och timjan. Häll på vin och låt det koka ihop med övriga ingredienser i ett par minuter. Ha sedan i tomaterna och låt det hela puttra 5-10 minuter till. Smaka av med salt och peppar  och servera med nykokt favoritpasta och riven parmesan. Smaklig måltid  – och ha nu en trevlig lördag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s