När någon annan lagar mat till oss… 

Vi rymde iväg lite igår. Jag fick nämligen världens bästa julklapp av Zyon: Ett dygn på vårt favoritspa Yasuragi, vid vackra Hasseludden en bit utanför Stockholm.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om Yasuragi: Om att få börja dagen (japp, vi var på plats klockan 06.00) med att glida ner i en ångande, het utomhuskälla omgiven av snötäckta tallar. Om den fantastiska, minimalistiska och mycket japanska miljön. Om lugnet som infinner sig efter en klangresa eller en badritual.

Men nu är det ju faktiskt maten vi ska visa er. Bilderna och namnet på rätterna säger det mesta.

Till förrätt: Edamamesoppa med tofu, tempura norimaki, bonito sashimi med misomulusion och så några frasiga dumplings med säsongens svamp. Ja tack.

Till huvudrätt: Zyon fick perfekt stekt lammrostbiff Kohitsuji med rostade rotfrukter och misosky. Min shisobakade lax med picklad shitake och gomadaresås fastnade tyvärr inte på bild.

De nästan löjligt goda desserterna:

 Friterade körsbärsdumplings med risglass och yuzudipp.

Misochokladkaka med blodapelsin, ingefärskola och kanderade pistagenötter.

… och så till sist finfrukost – med misosoppa. Happy Zyon :).
/ Petra

Annonser

2 thoughts on “När någon annan lagar mat till oss… 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s